Nå har vi over 700 påmeldte lag i Sandarcupens og noen klasser er allerede fulle og de øvrige nærmer seg maks antall!

Korsvoll Idrettslag deltar i år for 12 gang i Sandarcupen, totalt har 22 lag deltatt de 11 tidligere årene.

Korsvoll Idrettslag deltok for første gang i Sandarcupen i 1993.

Korsvoll Idrettslag har vunnet Sandarcupen 1-en gang, det var Gutter 14 år 11'er som vant sin klasse i Sandarcupen i 1993.

Korsvoll Idrettslag er foreløpig påmeldt med 8-åtte lag i Sandarcupen 2024.

Korsvoll Idrettslag holder til på Korsvoll i Bydel Nordre Aker i Oslo. Laget spiller i blå drakter med hvite shortser. Fotballgruppen er med sine over 1000 medlemmer dominerende i klubben, der lag i alle aldre spiller hjemmekampene sine på Korsvollbanen. Korsvoll er en av de eldre klubbene i landet, med stiftelsesdato helt tilbake til 5. mars 1899. Laget trenes av Stig Mathisen.

Ved siden av at fotballherrene spilte fire år i 2. divisjon på 2000-tallet har Korsvoll IL i mange år utmerket seg med sterke resultater i de aldersbestemte klassene, ikke minst på jentesiden, og klubben har en sterk posisjon i lokalsamfunnet.

Korsvoldens Skiklub ble stiftet 5. mars 1899. 20 personer hadde møtt fram til konstituering, og Carl Michaelsen ble valgt til første formann. Klubben ble opptatt i Norges Skiforbund i 1908, og navnet ble senere modernisert til Korsvoll Skiklubb. 8. september 1930 ble Korsvoll Arbeideridrettslag stiftet, og 12. september 1945 gikk de to klubbene sammen under navnet Korsvoll Idrettslag.

Etter lang tid som lokal breddeklubb uten de helt store merittene på fotballbanen, kunne Korsvoll i 1999 feire sitt hundreårsjubileum med treningskamp mot Vålerenga Fotball. Kampen endte 2-2.

I perioden rundt hundreårsjubileet opplevde Korsvoll en stor oppsving i medlemstallene. Ungdomsavdelingen vokste, og en bevisst satsing på lokale spillere førte til suksess også for de eldre lagene. Både 83- og 86-årgangen på herresiden kvalifiserte seg for interkretsserien, og flere av disse spillerne ble senere sentrale på klubbens A-lag. Omleggingen fra naturgress til kunstgress på Korsvollbanen i 2003 har også hatt mye å si for fotballen i Korsvoll-området.

Ungdomsavdelingen vokste fra 15 til 60 lag i årene 1994 til 2006, og i 2006 ble lederen for yngres avdeling, Dag Ingvaldsen tildelt honorært lederstipend av NFF for sin innsats for Korsvoll.

( info om Korsvoll IL er kopiert inn fra Wikipedia )

 

Gratulerer og velkommen til Sandarcupen 2024.

 

Johnny Larsen
Leder Sandarcupen