Store Bergan Idrettslag er en av Sandarcupens mange trofaste samamrbeidsklubber, de har ansvaret fotball på sin arena, Virik Idretteplass.

Store Bergan deltar i år for 29 gang i Sandarcupen, totalt har 225 lag deltatt de 28 tidligere årene. Store Bergan deltok for første gang i Sandarcupen i 1989.

i 2018 deltok hele 24 lag fra Store Bergan i Sandarcupen.

Store Bergan har hele 10-ti seire i Sandarcupens A-finaler!!!

Store Bergan Idrettslag (stiftet i 1931) er et idrettslag fra Sandefjord, som driver med fotball, skiidrett og turn. 

Fotballgruppa Store Bergan Idrettslag - eller "Bærjan", som mange kaller klubben - er i dag Vestfolds nest største fotballklubb, målt etter antall spillere og lag. I Sandefjord er "Bærjan" den aller største fotballgruppa. Rundt 500-550 fotballspillere i alle aldre leker seg med lærkula på Virik Idrettspark gjennom hele fotballsesongen. Antallet lag er stadig stigende.

SBI satser først og fremst på bredden. Mange foreldre gjør en fantastisk jobb som trenere, lagledere og foreldrekontakter, og er med på å skape et trivelig og godt miljø der alle trives.

SBI satser svært seriøst på jentefotballen. Jentene er helt likestilt med guttene. Ingen andre lag i Sandefjord kan skilte med så mange jentelag som SBI.

Fotball er den raskest voksende sporten i verden for jenter, og den største enkeltidretten i Norge med opp mot 70.000 utøvere. Målsettingen vår er at trivsel, bredde og miljø skal være med på å utvikle spillere opp til et stabilt A-lagsnivå for jenter og kvinner. Vår foreløpig ” kronen på verket ”, er Nora Holstad Berge som spiller på Norges kvinnelandslag, og for den tyske klubben Bayern München.

Men SBI er også stolt av tidligere Bærjangutten, Kevin Larsen, som på våren 2004, ble tatt ut til å representere Norges U18-landslag og har hengt med videre på aldersbestemte landslag.Han har representert SBI i klubbene Sandefjord Fotball, Lyn,Tromsø og Hønefoss, i toppfotballen på herresiden.

Klubben er i ferd med å vokse helt ut av Virik Idrettspark i dag. Det er massiv utbygging i nærområdet. Sjøstrand Terrasse, Virikkollen, Ranvikskogen og Kiserødåsen er eksempler på steder som bygges raskt ut. De mange nye boligene og familiene som flytter til "Bærjan"-området gjør at det stadig strømmer nye medlemmer til idrettsanlegget vårt.

Den største fotball-utfordringen i fremtiden blir å finne en plass til alle. Men 25 august i 2007 ble en merkedag for klubben, da markerte SBI stolt den offisielle åpningen av de nye Kunstgressbanene. I 2015 fikk klubben nok en ny kunstgressbane for å dekke behoved for stadig økende medlemsmasse! Vår/sommer 2017 ble det lagt nytt kunstgressdekke på banen som ble klargjort i 2007.

Store Bergan Idrettslag Fotball, er i dag en  Fair Play sertifisert kvalitetsklubb.

Oppdatert liste over påmeldte lag finner dere her  

 

Johnny Larsen
Leder Sandarcupen